Hoe haal je acrylnagels eraf: 5 effectieve methoden die je zelf kan uitvoeren

Hoe haal je acrylnagels eraf

Het kan heel mooi staan, acrylnagels. Ze hebben alleen niet het eeuwige leven. En als ze lelijk worden wil je ze kwijt. Hoe haal je acrylnagels eraf? Om dat op een goede en veilige manier te doen, hebben wij 5 effectieve methoden voor je verzameld. En het beste van alles is ook nog eens dat je dit helemaal zelf kan doen. Je kan dus gewoon thuis zorgen dat je acrylnagels eraf gaan, zonder dat je natuurlijke nagels beschadigd raken. Hoe je dat moet doen en wat het je kan opleveren, kan je leren door gewoon onze technieken op te volgen!

1. De nagels inpakken

2. Gebruik van flosdraad

3. Een vijl gebruiken

4. De nagels weken

5. Een nagelfrees gebruiken

Wanneer je van je acrylnagels af wilt, maar je wilt niet naar de specialist omdat je daar geen tijd of geld voor hebt, dan hoef je niet te wanhopen. Lees onze 5 effectieve methoden dan gewoon door!

Acrylnagels verwijderen draait vooral om de veilige aanpak. Je wilt er wel zeker van zijn dat je je natuurlijke nagel niet beschadigt. Dit is niet alleen lelijk, het kan ook nog eens heel pijnlijk en ongezond zijn. Daarom is het dus belangrijk dat je de methodes die je hier leert wel goed onder de knie krijgt. Alleen dan kan je er zeker van zijn dat het allemaal goed gebeurt.

Ik heb in het verleden weleens acrylnagels gehad. De methode die ik altijd het fijnst vond om te gebruiken was het inpakken van de vingertoppen. Dit is niet heel lastig en als je wat geduld hebt, is het altijd heel effectief.  Alle reden voor mij om dus gewoon voor het inpakken te kiezen als ik bijvoorbeeld op zondagavond voor de tv zit!

Hoe haal je acrylnagels eraf: 5 effectieve methoden die je zelf kan uitvoeren

De nagels inpakken

Een methode die heel goed werkt als je acrylnagels eraf wilt halen, is die van het inpakken van de nagels en vingertoppen. Dat betekent dat je eerst watjes op maat knipt. Die doordrenk je met aceton en die leg je op de nagels. Vervolgens pak je de vingertoppen en het watje in met aluminiumfolie en wacht je 5 minuten of meer, liever zelfs iets meer. Vervolgens kan je de acrylnagel relatief gemakkelijk los krijgen zonder schade.

Gebruik van flosdraad

Voor de methode met flosdraad heb je wel wat hulp nodig. Je maakt eerst met een bokkenpootje de onderrand van je acrylnagel los te krijgen. Daarna doe je er flosdraad tussen. Dit gaat heen en weer, zoals je je tanden ook flost. Het is op die manier mogelijk om stap voor stap de nagels los te krijgen. Het is op die manier makkelijk mogelijk om te zorgen dat je de nagels kwijt kan. Een leuk klusje om samen met een vriendin te doen dus.

Een vijl gebruiken

Natuurlijk kan je ook gewoon met een vijl aan de slag gaan. Je knipt de nagels zo kort als mogelijk af. Daarna ga je vijlen met de grove kant van de vijl. Het laatste stukje van de acrylnagel kan je alleen niet wegvijlen. Daarvoor moet je een bokkenpotje gebruiken om het los te wrikken. Doe dit stukje voor stukje. Om op die manier zeker te zijn dat alles goed loskomt. Dan valt de nagel er uiteindelijk gewoon af. 

De nagels weken

Je kan de nagels ook weken. Daar kan je aceton gebruiken, zoals ook het geval is bij het inpakken. Je doet de aceton dan in een bakje, smeert je vingertoppen in met vaseline en laat je nagels er vervolgens 5 minuten in weken. Vind je aceton gebruiken niet zo’n fijn idee? Dan is er nog een alternatief. Je kan ook een mengsel van warm water, afwasmiddel en een schepje zout gebruiken om je nagels mee los te weken. 

Een nagelfrees gebruiken

Je kan ook de methode toepassen die de manicure zou toepassen, maar dan thuis. Daarvoor moet je dan een nagelfrees aanschaffen. Dit staat ook wel bekend als de elektrische nagelvijl. Het is op zich niet heel lastig om dit te doen, want de meeste elektrische apparaten hebben een speciale stand om bijvoorbeeld acrylnagels los te vijlen. Wanneer je goed met het apparaat leert omgaan, dan kan je er dus zeker van zijn dat het er goed uit zal zien.

Veelgestelde vragen: hoe haal je acrylnagels eraf?

Kan je een remover voor acrylnagels gebruiken?

Er bestaan removers voor acrylnagels. Dat zijn middelen die gebaseerd zijn op bijvoorbeeld de aceton die je ook gebruikt bij het weken of inpakken. Het kan dus gemakkelijk zijn om dit te gebruiken. Je moet alleen wel zeker zijn dat je de juiste aanpak kiest anders beschadig je je eigen nagel.

Is aceton gevaarlijk?

Aceton is een chemische stof. Het is dus niet helemaal zonder risico. Daarom is het bijvoorbeeld ook slim om je vingertoppen in te smeren met vaseline. Het is wel slim om te zorgen dat je dit op een goede manier aanpakt, want de stof kan best bijtend werken.

Kan ik beter professioneel acrylnagels laten verwijderen?

Je kan beter professioneel acrylnagels laten verwijderen als je niet vertrouwt op je eigen kunsten. Wanneer je bang bent dat je je eigen nagels beschadigt, dan kan je voor 35 euro zeker weten dat het toch goedkomt. Dit is je eigen overweging.

Conclusie

Hoe haal je acrylnagels eraf? Er zijn 5 effectieve methoden die je gewoon thuis kan toepassen. Je kan je nagels inpakken met watjes aceton en zilverpapier. Je kan ook een flosdraad gebruiken. Dit moet je wel samen met een vriendin doen. Je kan de acrylnagels ook vijlen of een nagelfrees gebruiken. Daarnaast is het een optie om de nagels gewoon los te weken in een bakje met een weekmiddel. Dit kan een chemisch middel zijn, maar ook een zelfgemaakt middel van huis, tuin en keukenmiddeltjes. Welke methode je ook gebruikt, het is wel altijd belangrijk dat je geduld hebt en zorgvuldig te werk gaat. Het laatste wat je wil is je natuurlijke nagel beschadigen. Daarom is het belangrijk om onze effectieve methodes tot in de puntjes aan te leren!

Lees hier ook hoe je gellak op een gemakkelijke manier van je nagels af haalt

Cosmetica Gids
Logo
Enable registration in settings - general