Hoe haal je gellak eraf? 5 effectieve methoden die je thuis kunt gebruiken

Hoe haal je gellak eraf

Mooie nagels hebben is één van de uiterlijke schoonheden waar elke vrouw van droomt. Gellak is daar een oplossing voor. Alleen is die niet blijvend. Dus wil je je weten: hoe haal je gellak eraf? Dit is gelukkig niet zo lastig als het lijkt. Wanneer je onze 5 effectieve manieren bestudeert, ben je voortaan gewoon in staat om zelf thuis je nagels te verzorgen op een veilige en gemakkelijke manier. Het is vooral belangrijk dat je je eigen nagel niet beschadigt. Lees daarom snel verder, want zo ben je er echt zeker van dat alles goed komt!

1. De nagel losweken

2. De nagel inpakken

3. De nagel vijlen

4. De nagel frezen

5. Een remover gebruiken

Zoals je ziet zijn er helemaal geen ingewikkelde methoden nodig om te zorgen dat je gellak kan verwijderen. Lees snel verder om erachter te komen welke methode voor jou het best werkt!

Zelf je gellak nagels verwijderen biedt de nodige voordelen. Zo hoef je geen dure afspraken bij de schoonheidsspecialist meer te maken. Bovendien hoef je daar dus ook geen tijd meer aan kwijt te zijn. Bovendien kan je dit doen wanneer het jou uitkomt en hoef je niet met lelijke nagels te blijven rondlopen. Dit maakt het allemaal de moeite waard om de technieken te leren.

Ik vond gellak verwijderen altijd eng en liet dit liever aan de specialist over. Tot ik leerde hoe gemakkelijk je met weken of remover kan zorgen dat de nagel loskomt zonder dat je natuurlijke nagel wordt beschadigd. Nu is het een onderdeel van mijn me-time. Als ik me even lekker ga verzorgen, dan vergeet ik mijn nagels nooit!

Hoe haal je gellak eraf? 5 effectieve methoden die je thuis kunt gebruiken

De nagel losweken

De methode die het meest thuis gebruikt wordt, is afweken. Dit kan je bijvoorbeeld met aceton doen. je moet dan wel eerst wat voorbereidingen treffen, vijl bijvoorbeeld eerst voorzichtig de topcoat van je gellak af.  Zorg dat je een kommetje met aceton klaar hebt om je nagels in af te weken. Meestal heb je ongeveer een minuut of 5 nodig om alles goed los te weken. Daarna is de gellak zo van je eigen nagels af te halen, zonder dat dit tot een beschadiging hoeft te leiden.

De nagel inpakken

Een andere manier om gellak eraf te halen is door de nagels in te pakken. Knip 10 wattenschijfjes op maat voor je nagels. Doe nagelriemolie op je nagelriemen. Doe de wattenschijfjes in de aceton, net als bij het weken. Leg het schijfje op je nagel en pak je vingertop in met aluminiumfolie. Ergens tussen 2 en 10 minuten wachten is voldoende om de nagel goed los te krijgen. Die kan je er nu zonder schade afhalen.

De nagel vijlen

Je kan gellak ook eraf krijgen met een gewone nagelvijl 100/180. Met de 100-kant van de nagelvijl vijl je dan de topcoat voorzichtig af. Dit doe je met korte bewegingen en je kijkt goed of het al voldoende is, na iedere haal. Zodra de gellak dunner wordt kan je overstappen op de 180-kant van de nagelvijl.  Nu kan je de nagels er goed afvijlen. Het laatste stukje kan je met een buffervijl of een sanding block doen.

De nagel frezen

Je kan natuurlijk ook het werk van de manicure nabootsen door de nagel te frezen. Wat je dan eigenlijk doet, is gebruikmaken van de elektrische vijl. Dit hoeft bovendien ook niet heel lastig te zijn. Veel van de moderne elektrische vijlen hebben een stand die bedoeld is om gellak eraf te halen. Wanneer je de stappen in de handleiding volgt, dan kan je er dus eigenlijk wel zeker van zijn dat het gewoon goed komt en je zo van de gellak af bent.

Een remover gebruiken

Tot slot is er nog de mogelijkheid om met speciale remover voor gellak te werken. Dit is eigenlijk net zoiets als nagellakremover, alleen dan voor gellak. Ergens is dit dus heel simpel. Het probleem is alleen wel dat dit wel wat sneller fout kan gaan omdat je je nagels snel kan beschadigen als je het niet goed aanbrengt of als je ongeduldig bent. In dat opzicht is dit dus een methode die alleen geschikt is als je ook echt de rust hebt om hier goed mee om te springen.

Veelgestelde vragen: hoe haal je gellak eraf?

Wat kan je het best gebruiken om gellak te verwijderen?

Gellak verwijderen kan je het best doen door aceton te gebruiken. Je kan dit namelijk gebruiken door te weken of door je nagels en vingertoppen in te pakken. Dit middel is nog altijd het meest krachtig om de gellak los te krijgen van je nagel zonder schade.

Werkt water met afwasmiddel en zout ook?

Het is waar dat weken in warm water met afwasmiddelen wat zout ook kan helpen om je gellak eraf te halen. Wanneer je dus liever geen aceton wilt gebruiken, dan kan je met deze huis, tuin en keukenmiddeltjes een goed alternatief om te kiezen.

Welke vijl voor gellak gebruiken?

Wil je gellak eraf halen met een vijl? Dan is het slim om voor de 100/180 vijl te kiezen. Je zorgt eerst met de 100-kant dat de topcoating eraf gaat, daarna gebruik je de 180-kant om de gellak daadwerkelijk van je nagels af te vijlen. Dit is gemakkelijk zelf te verzorgen.

Conclusie

Hoe haal je gellak eraf? Wij hebben je 5 methodes geboden die je stuk voor stuk kan gebruiken om te zorgen dat je zo van de nagels af komt. Zonder dat het schade aan je echte nagel hoeft toe te brengen. Of je nu kiest voor weken, inpakken, vijlen, frezen of het gebruik van een remover, je kan altijd zeker zijn dat jouw nagels weer in natuurlijke staat terugkomen. Het is belangrijk dat je de juiste middelen gebruikt bij elke betreffende methode. Zorg dat je aceton klaar hebt staan als je gaat weken of inpakken. Of zorg voor de juiste nagelvijl als je gaat vijlen of frezen. Dit is wel heel belangrijk om de gellak eraf te krijgen op de juiste manier. Zo zijn jouw nagels altijd perfect verzorgd!

Cosmetica Gids
Logo
Enable registration in settings - general