Hoe maak je make-up kwasten schoon: De ultieme gids voor een vlekkeloze huid

Hoe maak je make up kwasten schoon

Het is essentieel om je make-up kwasten schoon te houden. Doordat je ze vaak gebruikt kunnen ze ook flink vies worden en dan is er niets meer mee te beginnen. Bovendien zijn het niet alleen make-upresten die ze vuil maken. Ook huidschilfers en bacteriën spelen een rol. Dit is natuurlijk niet goed voor de gezondheid van je huid wanneer je ze opnieuw gebruikt. Maar hoe maak je make-up kwasten schoon? Het is niet heel lastig om te zorgen dat je kwasten gewoon in goede staat blijven als je enkele simpele handelingen met regelmaat doet!

Het gebruik van je make-up kwasten is erg belangrijk voor je routine. Dus is het ook van belang dat je goed met de kwasten omgaat. Dat kan je doen door je goed aan de schoonmaakstappen te houden!

Met schone kwasten ben je niet alleen hygiënisch bezig. Hoewel dat natuurlijk wel belangrijk is. Het is ook nog eens zo dat je op deze manier je make-up routine beter kan uitvoeren. Het is natuurlijk zo dat je alles beter op je gezicht kan aanbrengen wanneer de kwasten ook gewoon goed schoon zijn. Daarom is het dus ook belangrijk om dit bij te houden.

Waar ik vooral veel aan gehad hebt, is het leren omgaan met simpele schoonmaakmiddelen. Wanneer je de haren van de make-up kwasten echt goed wilt schoon krijgen, dan kan je het niet bij een beetje water laten. Het is dan wel echt van belang om ook de juiste middelen te gebruiken om alles echt goed te reinigen!

Hoe maak je make-up kwasten schoon: De ultieme gids voor een vlekkeloze huid

Een brush cleanser gebruiken

Er zijn verschillende manieren om make-up kwasten schoon te maken. Een methode die echter bijna wel een garantie voor succes is, is die met de brush cleanser. Je spuit dit op de haren van de kwast Daarna kan je de haren met een doekje schoonvegen. Je veegt dan niet alleen de resten weg. Ook zit er een beetje alcohol in het middeltje. Daarmee kan je dus ook direct de bacteriën die zich nestelen goed doden en opruimen.

Sopje van shampoo maken

Hoewel de brush cleanser dus goed werkt, hoef je hier niet aan vast te zitten. Je kan namelijk ook hele andere middelen gebruiken om de kwasten goed schoon te maken. Zo kan je een sopje met wat shampoo maken. Daar kan je je kwasten doorheen halen en ze vervolgens droogmaken met een doekje. Een ander alternatief wat overigens ook goed kan werken, is een sopje met olijfolie en wasmiddel maken.

Spoelen en drogen

Niet alleen het wassen is van groot belang als je je make-up kwasten schoon wilt krijgen. Het is ook belangrijk om te kijken hoe je ze goed droog krijgt. Daarom moet je ze na het gebruik van de cleanser of het sopje altijd eerst echt goed uitspoelen. Vervolgens leg je de kwasten neer op een droge doek of op een stuk keukenpapier. Daar moet je ze goed laten drogen en daar gaat wel wat tijd overheen. Wat vooral belangrijk is, is dat je ze niet rechtop zet als je ze droogt.

Droog bewaren

Wanneer je jouw make-up kwasten goed hebt laten drogen is het ook belangrijk dat je ze netjes opruimt. Het is belangrijk om ze niet in de natte badkamer te bewaren, want dan krijgen bacteriën direct nieuwe kansen. Beter is het om ze in een kast in een andere kamer te bewaren. Daar kunnen ze gewoon droog staan. Om op die manier te zorgen dat je dus ook op de lange termijn gewoon plezier kan hebben van je kwasten.

Hoe vaak schoonmaken?

Tot slot is het nog belangrijk om te weten hoe vaak je je make-up kwasten eigenlijk schoon moet maken. Wees gerust, want je hoeft hier geen dagelijkse klus die veel tijd in beslag neemt van te maken. Het is echter wel slim om dit iedere week even een keer te doen. Dit is vooral van belang wanneer je ze dagelijks gebruikt. Wanneer je ze dan iedere week een keer goed schoonmaakt, dan weet je dat ze in goede staat blijven.

Veelgestelde vragen: hoe maak je make-up kwasten schoon?

Is de brush cleanser huidvriendelijk?

De brush cleanser is gewoon huidvriendelijk. Er worden wel sterke stoffen zoals alcohol in gebruikt voor het ontsmetten. Je moet de kwasten echter daarna eerst uitspoelen en drogen. Je zal dus niet met het middel in aanraking komen wanneer je de kwasten de volgende keer gebruikt.

Moet je kwasten met warm water wassen?

Met warm water je make-up kwasten wassen is geen goed idee. Ten eerste krijg je het er niet goed mee schoon. Daarnaast is het ook nog eens slecht voor de haartjes van de kwasten. Je kan dus beter de kwasten met een sopje met koud water wassen.

Hoe droog je kwasten?

Het drogen van de make-up kwasten is het lastigste werk. Hoewel je voor het drogen niets hoeft te doen, moet je er wel veel tijd voor inruimen. Leg de kwasten op een droge handdoek. Laat ze daarop liggen tot ze ook echt droog zijn. Doe dit ook niet in een natte ruimte zoals de badkamer.

Conclusie

Hoe maak je make-up kwasten schoon? Wanneer je de kwasten een paar keer hebt gebruikt is het slim om de haren met een goedje of sopje schoon te poetsen. Je kan daar de speciaal hiervoor bestemde brush cleanser gebruiken. Ook kan je zelf een sopje maken. Dat kan met water en shampoo. Het kan ook met olijfolie en afwasmiddel. Het is zaak om de haren van je kwast goed te raken ermee. Vervolgens spoel je de kwast schoon. Om deze daarna dan op een droge handdoek te drogen te leggen. Wanneer ze goed droog zijn berg je ze op, op een droge plek. Het schoonmaken van de kwasten kan je één keer per week doen. Dit is meer dan voldoende om ze in de beste staat te houden!

Hieronder een aantal zeer geschikte make up kwasten:

Blush kwast

Bronzer kwast

Make up kwasten set

Oogschaduw kwast

Poederkwast

Cosmetica Gids
Logo
Enable registration in settings - general