Welke shampoo past het best bij jouw haartype?

Welke shampoo past het best bij jouw haartype

Naast dat er veel haartypes zijn, zijn er ook heel verschillende shampoos. Maar weet jij wat je haar echt nodig heeft?  Wil jij weten welke soort shampoo het beste bij jou haar en hoofdhuid past?  In deze blog leggen we uit wat de behoeften zijn van jouw haartype en wat voor soort shampoos daar bij passen. Lees verder voor meer informatie!

Shampoos voor fijn en dun haar

Haar wat snel dun wordt of haaruitval is heel erg vervelend. Met de juiste shampoo’s en producten kun je toch je haar een aardige boost geven. Kies daarom voor producten die je haargroei stimuleren. Ga voor een shampoo die gebruikmaakt van verschillende ingrediënten zoals hyaluronzuur. Een van dit soort shampoo’s is Keratese shampoo. Deze shampoo creëert gezonde en dikke lokken, die het haar versterken. Dit is precies wat je nodig hebt met fijn en dun haar. Door je haar op de juiste manier te föhnen of stylen kan het er ook volumineuzer uitzien. Let wel op, je haar kan hierdoor ook juist afbreken. Probeer je haar ook niet te borstelen wanneer het nat is. Hierdoor kan je haar ook nog meer afbreken.

Shampoos voor droog haar

Droog haar kan komen door te veel hitte van stylingtools of te weinig voeding. Droog haar heeft extra hydratatie en vocht nodig. Gebruik daarom een shampoo speciaal voor droog haar. Kies bij voorkeur een shampoo met natuurlijke ingrediënten, die houden de pH-waarde van je hoofdhuid in balans. Zo wordt je hoofdhuid niet te droog of te vet. Olijfolie is ook heel goed voor droog en beschadigd haar. Als je haar droog is door de zon, probeer dan een shampoo met olijfolie voor goed herstel.

Goede shampoo voor vet haar

Wordt je haar snel vet, komt dat doordat je hoofdhuid te veel talg produceert. Dit kan door verschillende dingen komen. Er is geen wondermiddel tegen vet haar, maar een goede shampoo kan al veel helpen. Kies voor een shampoo zonder parabenen en sulfaten. Deze reinigen je hoofdhuid namelijk te sterk, waardoor deze juist meer talg gaat maken. En dat wil je niet als je van vet haar af wilt. Een andere tip: was je haar niet te vaak. Te veel wassen maakt het ook vet. Probeer je haar hooguit twee keer per week te wassen.

Welke ingrediënten wil je wel of niet in de shampoo?

Er zijn een aantal ingrediënten die goed zijn voor je haar en die je beter kunt vermijden. Goede ingrediënten zijn bijvoorbeeld honing, Aloë vera, jojoba-olie, en shea butter. Dit zijn allemaal natuurlijke ingrediënten. Probeer siliconen, sulfaten, minerale oliën en alcohol te vermijden. Met deze tips vind je hopelijk de shampoo die het beste bij jouw haar past!

Cosmetica Gids
Logo
Enable registration in settings - general